my life!!

anyone yg nak komen or kutuk or puji, sila2 lah yer masuk ke blog saya...=)

Tuesday, May 7, 2013

NOMIMI AIJASHA

Dr kiri gmbr - tasha, mira(A), ainil, nini, mira(K) dan hajar

Assalamualaikum..

Ni la geng aku waktu sekolah menengah dlu...ktorg smua start kenal dr form 1 sbb satu sekolah kat sekolah agama menengah jeram, kuala selangor...ekceli ktorg x de la jd geng start form 1..wktu form 1 n form 2 tu, ktorg observe dlu kwn yg sekepala..n wktu form 2 akhir tahun baru la ktorg officially grouping(cewah).

skrg ni masing2 dah bawak diri..dh dok jauh2..i is sad =(..tasha belajar kat al-azhar mesir, mira(A) n nini kat UIA Gombak, mira(K) kat UiTM Shah Alam, hajar kat UTM Skudai n aku kat sintok la mana lagi..*sigh*

tapi tapi tapi (berapa byk tapi da), walaupun jasad ktorg terpisah jauh, namun hati ktorg selalu dekat, (ha dh mcm lgu aishiteru kn?) buehehehe..

byk sgt kenangan dgn dorg ni..yela dh lebih 3 tahun berkawan rapat each other..tp ktorg still ada couple yg plg rapat..mcm aku dgn tasha, mira dan mira, hajar dgn nini..mesti plik kan nape couple trbentuk mcm tu bukan dgn org lain? sbnrnya ak, both mira n tasha amek aliran akaun, yg nini n hajar plak amek perdagangan so ktorg lain2 kls la..sbb tu couple nye jd cenggitu..

jujur aku cakap, aku rndu sgt waktu ni..wktu ak rasa smua org innocent gler..fly berjemaah..skip prep..x smbhyg jemaah..buat sodorm..tp end-up 4 dr ktorg jd exco kot wktu form 5..prcaya x prcaya je wktu tu yela ktorg kan nakal dan agk bermslh..yg plg x tahan, ketua asrama wktu form 5 adlh best fren ak sndri, tasha..ktorg pernah fly wktu form 1 kot..hebat x hebat end up jd KA? hahaha..

aku x pernah dpt dorm-mate dgn nini dgn mira(K)..sbb tu antara ktorg, ak kurg sikit ngn dorg..tp still rapat..mcm mira(A), hajar, tasha ak prnah dok sebilik ngn dorg..

memori pling indah mestilah semua yg ada dgn dorg..egt lg, seawal pg rutin harian ktorg slalu mndi sama2..kebetulan je sbnrnya..sbb msg2 suka bgun lmbt..(except mira(K))..tp wktu form 5, rutin mndi lmbt tu dh berkurg..sbb mira(a) kan jd exco dakwah dan tarbiah, hajar plak exco musolla, mmg x la dorg nk mndi lmbt...solat subuh kna jemaah tnjuk kat adik2 cntoh terbaik..n dorg sometimes kna jd imam solat subuh..hahaha..bgus kan dorg?

selain mndi, ktorg mesti for sure akan mkn sama2..x kira la breakfast ke lunch ke hi-tea ke dinner ke supper ke..mesti berjemaah punya..best sgt ble ingat balik..mcm aku x mkn sayur, nnt mesti pass kat tasha or sape2 je la..dan kalo org tu x mkn certain juadah tu, mesti dia akn pass sesama ktorg...wktu prep pon slalu stdy sama2..yela dah duduk sebelah mnyebelah..x kira la prep ptg or mlm(tu pon kalo trun la)..hehehehe...

yg pling x bleh lupa, stiap kali celebrate birthday..mesti akan ada lakonan..aku ingat lg wktu aku form 3..since aku pling rapat dgn tasha, tetiba dorg plan nk knakan wktu birthday aku..smua org mcm nk mrh ngn aku je..tasha siap gaduh ngn aku..hebat gak la..aku egt lg, dia siap langgar bahu aku..lpas tu aku dh bergenang dh ni mata, then dorg tarik pergi surau..rupa2nya ada kek yg akak senior jual dorg dh tmpah..so, celebrate la lepas tu..aku trus menangis kot..trharu gle dorg wat aku cmtu sbb nk celebrate birthday aku..ekceli wktu tu ak x expect pon dorg nk celebrate sbb dh agk lmbt..wktu birthday ak yg sbnr aku x de kat asrama..aku kat umah ada knduri n hntr abg aku prgi mesir for the first time..

alhamdulillah smpai skrg hubungan ktorg still kekal..kalo ada masa kdg2 ktorg hang out sama2..mira(a) umah dia pling dekat dgn aku, so dia la yg akn amek aku n hang out kat kuala selangor since nini n hajar umah dia kat k.s...

x tau lagi nk cter psl ape..ikutkan byk sgt nk cter psl dorg..mereka adalah antara org yg istimewa di hatiku..semoga ukhwah ini akan kekal sehingga ke syurga inshaAllah..uhibbukum fillah abadan abada bi iznillah...eh lupa, NOMIMI AIJASHA tu gabungan nama ktorg, NOrini a.k.a nini, MIra (a), MIra(k), AInil, haJAr and taSHA..<3

*inshaAllah kalo rajin aku egt nk wat entry psl dorg lg..yg edisi khas punya..n nk wat juga psl mmber2 aku kat metrik and kat uni ni ha..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...